Sposób przygotowania:
W dużej misce wymieszaj masło z cukrem na gładką masę, a następnie dodaj ubite jajko oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Kiedy wszystkie składniki się ze sobą połączą, dosyp do miski płatki owsiane i rodzynki i również dokładnie wymieszaj całość.
Ciastka nakładaj łyżką na wysmarowaną masłem blachę.
Pamiętaj o zostawianiu przerw pomiędzy ciastkami, ponieważ podczas pieczenia zwiększą swoją obojętność.
Piecz je ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Sposób przygotowania:
Ocieplone do temperatury pokojowej masło utrzyj z cukrem, a następnie dodaj jajko i całość mieszaj przy użyciu miksera przez kilka minut.
W kolejnym kroku dodaj mąkę, proszek do pieczenia, miód, przyprawy i dalej miksuj, aż do uzyskania jednolitego ciasta.
Z ciasta uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na ok. 1-2 godziny.
Po tym czasie podziel ciasto na dwie części i rozwałkuj na placki o grubości ok. 2-3 cm.
Używając foremek wycinaj ciastka i układaj je na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz przez ok. 10-15 minut, aż do zarumienienia brzegów w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Sposób przygotowania:
Do miski wsyp wszystkie sypkie składniki, a następnie dodaj dobrze zmiksowane banany.
Całość dokładnie wymieszaj.
Ciastka wykładaj na blachę do pieczenia przy użyciu łyżki.
Piecz je 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Sposób przygotowania:
W garnku wymieszaj mleko, masło, cukier i kakao, a następnie je zagotuj.
Po zagotowaniu wyłącz ogień i dodaj do masy płatki owsiane i suszoną żurawinę – połącz wszystkie składniki ze sobą.
Ciastka formuj przy użyciu dużej łyżki. Blachę z ciastkami włóż do lodówki na ok 1-2h.