To świetny sposób na kanapki do pracy, szkoły czy też na podróż.
Z czego przyrządzić pastę do chleba? Fanom mięsa z pewnością zasmakują pasty z kurczaka czy też wątróbki drobiowej. Do rybnych klasyków należą pasta z makreli oraz tuńczyka. Każdy chyba zna również pyszną i pożywną pastę jajeczną. Smarowidło można zrobić również z twarogu czy też kremowego serka.
Jesteś wegetarianinem lub weganinem? Doskonale! Z wielu różnorodnych warzyw możesz przyrządzić pyszne pasty na kanapki. Idealnie sprawdzą się wszystkie strączki, np. ciecierzyca, groszek, soczewica, fasola, ale również np. suszone pomidory czy pieczona papryka.
Gdy już przygotujesz bazę pasty, dopraw ją zgodnie ze swoim gustem. Oprócz soli i pieprzu możesz użyć słodkiej papryki, curry, świeżych ziół czy też przypraw orientalnych. Przyda się także posiekana cebulka lub chili dla fanów pikantnych smaków. Niech ogranicza cię tylko twoja wyobraźnia!
Smacznego!