Po
pyłek pszczeli powinny sięgnąć również osoby, które odczuwają dolegliwości bólowe ze strony wątroby. Produkt ten działa ochronnie na tkanki organu i pomaga jej się odbudowywać. Śmiało można go stosować jako uzupełnienie tradycyjnego leczenia w stanach zapalnych wątroby.
- Wzmacnia naczynia krwionośne
Jeśli na twoim ciele często pojawiają się małe wylewy i tzw. „pajączki”, to oznacza, że masz słabe naczynia krwionośne. W ich wzmocnieniu także pomoże pyłek pszczeli – zawiera on bowiem spore ilości cennej rutyny.
Pyłek pszczeli – zastosowanie w odchudzaniu
Wiele osób zastanawia się, czy pyłek pszczeli pomaga w odchudzaniu. Odpowiedź może być tylko jedna – jak najbardziej tak. Przede wszystkim jego zjedzenie przynosi długotrwałe uczucie sytości, które zniechęca do podjadania. Po drugie, dzięki licznym aminokwasom pyłek
zwiększa metabolizm, tym samym zapobiegając odkładaniu się tłuszczu na biodrach, brzuchu czy pupie.