Gorzka czekolada, z dużą zawartością naturalnego kakao, to nie tylko zamiennik sklepowych słodyczy, ale także dodaje energii, wspomaga pamięć i pobudza mózg do pracy, zapobiega miażdżycy oraz zakrzepom, wzmacnia serce i… łagodzi kaszel. Dlatego przygotowany na jej bazie koktajl będzie nie tylko pyszny, ale też pożywny oraz zdrowy. Prezentujemy 3 przepisy, które pokochacie od pierwszego spróbowania! Dwa z nich są z dodatkiem naturalnego kakao, a trzeci z zastosowaniem karobu - zamiennika kakao, w szczególności polecanego dla alergików i dzieci, gdyż nie zawiera kofeiny. Przygotowanie koktajlu jest niezwykle proste, wystarczy wrzucić składniki do blendera, zmiksować na gładką masę, przelać do wysokiej szklanki, pucharka lub słoika i delektować się pysznym deserem, przekąską lub śniadaniem.
Karob znajdziecie TUTAJ.
Szeroki wybór blenderów kielichowych znajdziesz TUTAJ.