Tapioka jest lekkostrawna dlatego polecana jest nawet dzieciom czy osobom starszym. Masz problemy z żołądkiem? Męczy cię niestrawność, zatrucie pokarmowe, zespół jelita drażliwego lub wykryto u ciebie wrzody?
Koniecznie kup tapiokę. Ma ona bardzo dużo węglowodanów (składa się z nich w niemal 90%), więc będzie sycąca, a jednocześnie nie podrażni żołądka. Możesz przygotowywać na jej bazie posiłki także wtedy, gdy jesteś w trakcie rekonwalescencji po zabiegu operacyjnym.
A jak wykorzystać kulki tapioki? Na przykład do deserów. Moim ulubionym jest chociażby pudding z tapioki i z musem mango. Jak go przygotować? Potrzebne ci będą:
Kojarzysz bubble tea? Do jej przygotowania używa się właśnie tapioki! Poniżej znajdziesz przepis na przepyszną i zdrową bubble tea. Jestem pewna, że tym przepisem nie jeden raz oczarujesz swoich gości.
Przeczytaj także: