Żywienie

Uwielbiam granolę. Zdarza mi się rozpocząć od niej dzień, zdarza mi się – bo jestem niepoprawnym wyżeraczem – dzień nią zakończyć. Przygotowuję...

Jeśli kochacie sałatki, ta roślina z całą pewnością jest Wam dobrze znana. Jarmuż w ostatnich latach przeżywa prawdziwy renesans popularności,...

Przygotowujecie karnawałową imprezę w zdrowym stylu? Jeśli tak, powinniście się zainteresować się przygotowaniem drinków „inaczej”, w wersji virgin,...

Sałatki nie muszą być nudne, kiedy w  trakcie ich przygotowywania sięgniemy po bardziej oryginalne składniki, niż sałata lodowa czy kapusta pekińska....

Zimą wielu z nas narzeka na niedostępność lokalnych warzyw i owoców. Najłatwiej byłoby uznać, że „taki mamy klimat” i niewiele jesteśmy w stanie...

Święta za nami, a zatem czas powrócić ze świata pierogów, barszczu i ryb do codziennej kuchni. Codziennej – czyli wygodnej, szybkiej i najlepiej...

Kto powiedział, że od świątecznych słodkości musi urosnąć to i owo? Oto zdrowa alternatywa dla tradycyjnych, kruchych ciasteczek korzennych. Składniki...

Śniadanie to podstawa – od lat powtarzają nam dietetycy. Ale ileż można jeść nudne kanapki? Jakkolwiek pyszne, jesienią i zimą powinny być zastąpione...

Czy wiecie, że potrawy z makaronem wcale nie muszą być bardzo kaloryczne? Dziś przedstawię Wam przepis na spaghetti carbonara w wersji „odchudzonej”,...

Bomba witaminowa, źródło witaminy C, naturalny antybiotyk, złoto polskiej kuchni. To tylko kilka określeń niepozornej – zdawałoby się – kapusty...