Żywienie

Gdzieś w Internecie ostatnio natknęłam się na zabawne motto: „Nie ufam ludziom, którzy nie lubią słodyczy”. Coś w tym jest – bo kto z nas nie ma...

Wcale nie trzeba być kuchennym bystrzachą, by piec własny, pyszny chleb – mówi Piotr Kucharski, którego znacie m.n. ze studia Dzień Dobry TVN, gdzie...

Lubicie czasem przegryźć rzodkiewkę? Jeśli tak, bardzo słusznie – to wczesnowiosenne warzywo ma mnóstwo zalet, z których korzysta nasze zdrowie,...

Wzmacnia odporność, poprawia wzrok, chroni przed nowotworami, a naszej skórze zapewnia piękny koloryt – marchew to prawdziwa kopalnia zdrowia i urody!...

Mój facet uwielbia pichcić (szkoda, że później po sobie nie sprząta ;-)), a że – jak niemal każdy znany mi mężczyzna – jest przy okazji  gadżeciarzem,...

To chyba jedno z najpopularniejszych warzyw goszczących w polskich kuchniach. Jego popularności trudno się dziwić – poza prozdrowotnymi właściwości,...

Brukiew to jedno z warzyw, które na długi czas zostało zapomniane. Na szczęście, na nowo przeżywa rozkwit popularności – z jej pomocą przygotujemy...

Lubicie hummus? Ta delikatna pasta z cieciorki to niezwykle zdrowy i pyszny dodatek do pieczywa i wielu przekąsek. Ponadto, jest banalnie prosta...

Tłusty czwartek nadciąga nieubłaganie, a to oznacza jedno – albo silna wola, albo zdrowe nawyki żywieniowe będą miały jeden dzień wolnego. No, chyba...

W ostatnim czasie wyjątkową popularnością cieszy się roślina o nieco tajemniczej nazwie – topinambur. Czym właściwie jest? Dlaczego warto włączyć...