Suplementacja jest popularnym sposobem wspomagania efektów ćwiczeń – tych, które mają na celu pomóc w zgubieniu zbędnych kilogramów jak i tych,...
Lubię proste, sprawdzone przepisy, ale często modyfikuję je, by były równie pyszne, ale mniej kaloryczne i zdrowsze. Tak powstał omlet owsiany z otrębami. Nie miałam mąki owsianej, więc zmieliłam płatki razem z dwoma garściami otrębów. Do omleta przygotowałam sos ze świeżej żurawiny. Wystarczy ją w odpowiednich proporcjach zmiksować z miodem, by pozbyć się goryczki i delektować pysznym, kwaskowatym smakiem, przy okazji dostarczając organizmowi potężnej dawki witaminy C.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do piany dodajemy bardzo delikatnie żółtka, a później po łyżce, ciągle mieszając, mąkę. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, smażymy około 3 minut z jednej strony, odwracamy na drugą i trzymamy na ogniu jeszcze dwie minuty.
Dokładnych proporcji wam nie podam – zależą od smaku owców. Ja zblendowałam sporą łyżkę miodu z garścią żurawiny i smakowało wybornie. Smacznego!
Suplementacja jest popularnym sposobem wspomagania efektów ćwiczeń – tych, które mają na celu pomóc w zgubieniu zbędnych kilogramów jak i tych,...
Gdy nadchodzą pierwsze, słoneczne dni, wiele kobiet zaczyna tęsknić za złocistą opalenizną. Jak pewnie wiesz, do kwestii kąpieli słonecznych podchodzę...
Wiosna to czas, w którym całe mnóstwo kobiet zaczyna walczyć o tzw. idealne beach body, z przerażeniem przyglądając się temu, co przez kilka...
Bądź pierwszy!
Mam na imię Asia. Pisanie dla Was pozwala mi na połączenie moich największych pasji – dziennikarstwa, kosmetologii oraz sportu. Mam nadzieję, że staniecie się stałymi bywalcami tego bloga oraz będziecie tworzyć go wraz ze mną!
© Copyright 2018. All rights reserved.