By

Wszyscy się nią zachwycają, więc postanowiłam sprawdzić, skąd te ochy i achy. Próba wyszła rewelacyjnie – niniejszym dołączam do grupy wyznawców mąki kokosowej. Poniżej znajdziecie przepis na ciasteczka z mąki kokosowej. Smacznego!

Ciasteczka z mąki kokosowej

  • 150 g mąki kokosowej
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 5 jaj
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie jest niezwykle proste, potrzebujecie pięciu jaj, mąki kokosowej, wiórek, proszku do pieczenia i słodziwa – u nas to ksylitol.  Jaja ubijamy na puszystą masę z razem z czterema łyżkami ksylitolu, a następnie delikatnie mieszamy ze 150 gramami mąki kokosowej (ja używam TAKIEJ) wymieszanej wcześniej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i wiórkami. Górę posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, 12-15 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół).

fot. Olenka Kotyk/unsplash.com

 

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
wpDiscuz